about us

PERFECT or Join My Picnic

PERFECT framförs av funktionsvarierad ensemble bestående av sju personliga dansare. Myllrande, humoristiskt och flyktigt – om hur vi befinner oss i världen- från olika upplevelsehorisonter.

I PERFECT or Join my picnic är mötet centralt när dessa sju personer utforskar sina egna och varandras världar; man bjuds in till nära möten och sammandrabbningar, man möter, mäter och prövar sig själv och varandra. Inte alltid med förutsägbart tillvägagångssätt eller resultat – men med mycket humor och kreativitet.

PERFECT har spelat mycket uppskattade skolföreställningar och offentliga föreställningar över hela Sverige, bl.a. genom Dansnät Sverige 2013. PERFECT var också inbjuden att gästspela på festivalen (In)perfect bodies in contemporary dance i Portugal 2012.

Medverkande:  Zacharias Blad/Tommy Roda, Karin Delén, Caroline Hammar, Ida Hellsten/Tara Motazed Kivani, Sigrid  Husjord/Kiruna Stamell, Markus Lönneborg samt Therese Persson.
Ljusdesign: Thomas Mirstam
Musik: blandad, delvis nyskriven av Daniel Nelson

PERFECT producerades med stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms stad, Stockholms stad och län. Studiosubvention genom Danscentrum Stockholm, Sensus och ccap.

”
De sju dansarna i Christina Tingskogs föreställning Perfect or Join My Picnic, vänder – bokstavligen – upp och ner på inrotade tankemönster – inte bara om dans utan också om hur det är att vara människa bland människor. Särskilt som föreställningen rymmer så mycket värme, humor och lust…Så det är bara att följa med på denna mänskliga picnic som gör en både glad och varm inombords.”/ Barometern

“I Perfect or Join my picnic dissekeras dansen med självdistans och humor i ett nummer som precis som resten av föreställningen präglas av kärlek till dansen.…Men det går inte att prata om begränsningar när det gäller den här föreställningen. Dansarna och koreografen utnyttjar varje individs förutsättningar och möjligheter på bästa sätt och skapar rörelsemönster som är helt unika. “/Skånska Dagbladet

Fakta:

Målgrupp: skolföreställning 9-18 år och offentlig vuxenföreställning
Antal medverkande: 7 dansare, koreograf + tekniker
2 assistenter medföljer
Speltid: 50 min
Scenyta: 12 m bredd x 8 m djup, takhöjd 4 m
Maxpublik: 250 om gradäng
Teknikkrav: 16 A o musikanläggning
Pris 2020: 27 000 kr, 2:a förest/dag o lokal: 15 000 kr
Resor, logi o traktamenten tillkommer
Info och bokning: info.tingskog@mac.com
eller 0704-972464

 

 

Fotografier på sidan tagna av:
Christina Tingskog